16 Aralık 2008 Salı

Tim Burton ve Onun Hayal Dünyası


Beetle Juice! Beetle Juice! Beetle Juice! Tim Burton ya çok sevilir ya da nefret edilir ülkemizde ve çoğu ülkede olduğu gibi... Burton'u anlamak için onun filmlerini izlemeniz yeterli olmasada fikir sahibi olabilirsiniz. Kendisini en çok Vincent filmiyle tanıyabilirsiniz. Sorunlu, hüzünlü, içine kapanık bir çocuk olarak yetişmesi onun hayal dünyasına büyük bir katkı yapmıştır. Onun hayal dünyasında her şey güzel değildir. Size ilk başlarda korkutucu gelebilir ama onun hayallerinde ki karakterlere alıştıktan sonra her şey bir anda değişir. Gotik kültürünün bir numaralı temsilcisidir. Zaten hayal dünyasında ki karakterleri Disney'in karakterleri ile pek uyuşmadığından oradan ayrılmıştır. Ondan sevimli bir kurt çizmesini isteselerde Burton bunu asla kabul etmemiştir. İnsanın kendi düşüncelerinde kararlı durmasının bir örneğidir kendileri.

Hepimiz hayal ederiz ve hepimizin bir hikayesi vardır ama önemli olan bunu ifade etmektir. Yazarlar ve yönetmenler bu işte başarılı olan insanlardır sadece sizden çok fazla farklılıkları yoktur. Tim Burton şöyle der, "Çekeceğiniz hiçbir film aklınızdan geçtiği gibi olmayacaktır..." eğer başarılı bir yazar, bir çizerseniz bilin ki hayal dünyanızı çok iyi yansıtıyorsunuz demektir.

Burton'dan daha haberim olmadığı bir zaman ve 5 dakikasına bakıyım güzelse izlerim dediğim "Makas Eller" filmini izlediğimde içimde garip bir his ve ufak bir düşünce içinde sarhoşluk diyerek tanımlayabileceğim bir hikaye ile benim küçük dünyama girmiştir.

Tim Burton'un çizimlerine ulaşmanız için; Tim Burton Çizimleri
Kendi sitesine ve sadece internette yayınlanan animasyon'u izlemek için; StainBoy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder