13 Aralık 2008 Cumartesi

Sana Zarar Vereni Yok Et!

Antalya'nın sıcak bir havasında, bahçesine çiçek diken yaşlı adama bakıyordu ufak çocuk. Düşünceliydi ve şaşırmıştı. Sanırım yaşlı adamın torunuydu. Sonra yaşlı adamın yanına geldi ve şöyle dedi;

- Çiçeklerin dibindeki otları neden yoluyorsun dede, onlar da bitki değil mi?

Yaşlı Adam;

- Hmmm... Bu güzelim çiçeklerin daha iyi ve hızlı büyümesi için yapıyorum.

Çocuk;

- Onları yolunca neden daha hızlı büyüyorlar?

Yaşlı Adam;

- Biz insanlar sevdiğimiz şeyin iyi olmasını isteriz. Ve onun önüne çıkan her türlü engeli yok ederiz. Eğer otları yolmazsam çiçeğin suyunu, toprağın verimini ve güneşin ışığını çiçekten alır. Bu yüzden çiçek kuruyabilir.

Ertesi sabah çocuk yatağından kalktı. Hemen dedesinin bahçesinde ki çiçeklere bakmak için hızla koşuyordu. Çiçekerin hepsini teker teker kokladı. Koklarken bahçeye bir top hızla yaklaşıyordu. Top çocuğun tam o sırada kokladığı çiçeğin üstüne geldi. Çiçek artık kırılmıştı. Çiçeği heyecanla eskisi gibi dikleştiriyordu ama çiçek yine yere bakıyordu. Sonra topu almak için bahçeye doğru koşan birini gördü. Hemen topu eline aldı. Sonra dedesinin sözleri geldi aklına ve topu aldığı gibi evin içine girdi. Diğer çocuk topu almaya geldiğinde çocuğun topla birlikte içeri girdiğini görmüştü. Oda çocuğun peşinden evin kapısına doğru koşmaya başladı. Aralarında 2 metre vardı. Çocuk mutfağa girdi ve eline büyük bir bıçak aldı. Ve topa sapladı. Topun patladığını gören diğer çocuk hemen patlak topu çocuğun elinden aldı. Topa sinirli sinirli bakıyordu. Gözlerinden ağlamak istememesine rağmen yaşlar akmaya başladı. Diğer çocuğun aklına dün babasının fare tuzağı kurarken sorduğu soruya verdiği şu cevabı geldi.

" Çünkü evimize eşyalarımızı kemiriyor, yiyeceklerimizi yiyor. Eğer sana bir şey zarar verirse onu yok etmen gerekir ki sana bir daha zarar veremesin."

Sonra bıçağı çocuğun elinden aldı ve...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder